AGUNews

Ocak 2022, Sayı 64

Sürdürülebilirlik Haberleri

Basın Yayın Ocak 2022, Sayı 64 1421
Sürdürülebilirlik Haberleri

Eğitimde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Çalıştayı

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi ve Avanos Kaymakamlığı, “Düşyeri Avanos” projesi kapsamında Avanos Güray Müze’de “Eğitimde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Çalıştayı” gerçekleştirdi.

 

Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender, Dr. Sinan Akyüz ve Dr. Sümeyra Ayık’ın katıldığı çalıştayda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına eğitim konusu üzerinden değinildi.

---

AGÜ'den Kayseri'de Sürdürülebilir Kalkınma Paneli

 

Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ), GLB 301 Sürdürülebilirlik dersi kapsamında “Kayseri'de Sürdürülebilir Kalkınma” adlı online panel gerçekleştirildi.

GLB 301 Sürdürülebilirlik dersi kapsamında düzenlenen online panellerin ikincisinde sürdürülebilirlik kavramı Kayseri şehri üzerinden ele alındı. Her biri alanında uzman olan üç değerli panelistin yer aldığı panel tüm üniversite çalışanları ve öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlendi.

 

Online olarak düzenlenen panel, Sefes Mobilya'dan Şafak Çivici, Kayseri Sanayi Odası'ndan Mustafa Nebi Doğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Ahmet Şeref Bahçecioğlu’nun katılımları ile AGÜ Nanoteknoloji Mühendisliği'nden Dr. Öğretim Üyesi Ali Duran'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

 

Sürdürülebilirlik kavramı ve Kayseri üzerine odaklanılan panelde, sürdürülebilirlik bağlamında Kayseri'nin sanayi, iş dünyası ve yerel yönetiminin bakış açısı değerlendirildi. Aynı zamanda AGÜ’nün Kayseri'de sürdürülebilir kalkınma çalışmalarında önemli bir rol üstlendiğinin altı çizildi.

 ---

AGÜ’de Ağaçlandırma Etkinliği

 

Gelecek nesillerde çevre bilincinin yerleşmesini ve daha yeşil bir Türkiye’yi amaçlayan “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi’nde de (AGÜ) çok sayıda fidan dikildi.

 

Sümer Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, kampüsün belirli alanlarına dikilen kızılcık ve akçaağaç türlerinde çok sayıda fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikimine üniversite personeli ile öğrenciler katıldı.

 ---

AGÜ’de Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Atölyesi

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi ve AGÜ Çocuk Üniversitesi tarafından, “31 Ekim Dünya Şehirler Günü” kapsamında "Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" atölye programının ikincisi düzenlendi. Atölyeye 8-10 yaş arası çocuklar katıldı.

 

Mimarlık Fakültesi ve Çocuk Üniversitesi liderliğinde Küresel Okullar ve Küresel Sürdürülebilir Gelecek Kurumlarının desteği ile AGÜ’de “31 Ekim Dünya Şehirler Günü” kapsamında “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” küresel amacına ve 2021 iklim değişikliğine uyumlu şehirler temasına odaklanan atölye çalışması gerçekleştirildi.

 

Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender’in danışmanlığında gerçekleştirilen atölye çalışmasında çocukların bilişsel, duyuşsal, sosyal ve fiziksel gelişim alanlarını destekleyen aynı zamanda iklim değişikliğine uyumlu şehirler konusuna odaklanan etkinlikler tasarlandı.

 ---

AGÜ’den İnsan Hakları Günü Atölyesi

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi öncülüğünde, Almanya Büyükelçiliği’nin “İklim için Bilim Okulda” projesi ekibinin katılımıyla “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” kapsamında Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Atölyesi gerçekleştirildi.

 

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 16. maddesi olan “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” kapsamında düzenlenen atölyede pratik deneyler, interaktif şovlar ve tematik oyunlara yer verildi.

---

AGÜ’den Afete Hazırlık Günü Atölyesi

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi’nin öncülüğünde AFAD ve Türk Kızılay’ının katılımlarıyla Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında “Afete Hazırlık Günü” atölyesi gerçekleştirildi.

 

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 9’uncusu olan “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” kapsamında düzenlenen etkinlikte tematik oyun ve atölyeler organize edildi.

 ---

AGÜ'den Sürdürülebilirlik Atölyesi

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öncülüğünde Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi’nin katılımlarıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Atölyesi gerçekleştirildi.

 

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 4. maddesi olan “Nitelikli Eğitim” ve 11. maddesi olan “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” kapsamında düzenlenen etkinlikte tematik oyun ve atölye çalışmaları organize edildi.

 ---

AGÜ’den Lise Öğrencilerine Sürdürülebilir Kalkınma Atölyesi

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi ve Aday Öğrenci İletişim Koordinatörlüğü (AÖİK) iş birliğinde Sami Yangın, Nuh Mehmet Küçükçalık, Nuh Mehmet Baldöktü, Sema Yazar ve Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Liseleri ile Osman Ulubaş Fen Lisesi ve Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin katıldığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) atölyesi düzenlendi.

 

Prof. Dr. Burak Asiliskender, Dr. Sinan Akyüz, Dr. Sümeyra Ayık ve Dr. Sibel Sarı’nın liderliğindeki atölyede Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında genel bilgiler ve temel kavramlar öğrencilere anlatılıp, grup çalışmaları yapıldı.

 

Daha sonra öğrenciler Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fatih Ortakçı ve araştırma görevlileri eşliğinde “Ortakçı Laboratuvarını” ziyaret ederek fermantasyon ve bakteri saflaştırma deneylerini gözlemlediler.

---

AGÜ’den Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar Dersi Etkinliği

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), küresel sorunlara çözümler arayan “Global” dersleri ile Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda öğrencilerinin farkındalığını arttırmaya devam ediyor.

 

Bu kapsamda GLB-SDG 11: Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar (Sustainable Cities and Communities) modülü altında açılan Alternatif Sürdürülebilir Ulaşım Türleri (Sustainable Transport) dersinde öğrencilerimiz bisikletin şehir içi ulaşım yolculuklarında alternatif bir ulaşım türü olarak kullanımı, şehir içi ulaşım sistemlerinin birbiriyle ilişkisi ve alternatif ulaşım türlerini Dr. Ahmet Baş yürütücülüğünde tartıştı.

 

Dersin uygulamalı kısmında ise öğrenciler Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin de desteğiyle Talas Bulvarı Kızılay şubesinin önünde başlayarak Seyyid Burhaneddin Bulvarı, İstasyon Caddesi, Erkilet Bulvarı ve Sümer Kampüsü’nü kapsayan rotada bisiklet sürdü.