İlk önce depremden etkilenen vatandaşlarımıza ve okulumuzda depremden etkilenen öğrenciler için geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. AGÜ depremden etkilenen vatandaşlara ve depremden etkilenen öğrencilerine ne gibi yardım faaliyetlerinde bulundu ve bu süreç nasıl işledi?
Öncelikle biz de tüm vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu süreçleri yönetmek amacıyla Abdullah Gül Üniversitesi olarak Deprem Süreçleri Koordinasyon Komisyonu oluşturduk. Bugüne kadar çalışmalarımızı bu komisyonun koordinasyonu altında yürütmeye çalıştık ve halen bu şekilde devam ediyoruz.
AGÜ’ye kaç depremzede vatandaşımız getirildi ve nerede konakladılar?
Depremden etkilenip evsiz kalan vatandaşlarımızı yerleştirmek amacıyla öğrenci yurtlarımızda bulunan 5 bloğu onlara tahsis ettik. Öncelikle dairelerin temizliği onların ihtiyaç duyacakları mutfak setinden nevresim, çarşaf, yatak, gıda ve temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaçları depremzede vatandaşlarımız gelmeden önce yurtlarda hazır hale getirdik. Tabi bu eşyaların temin edilmesinde üniversitemiz bünyesinde personelimiz ve öğrencilerimizin de katılımıyla bir yardım kampanyası başlattık. Yerleştirmedeki önceliğimiz şuydu, hiç kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız ve depremden etkilenen öğrencilerimizin ailelerine öncelik tanındı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay olmak üzere 10 farklı ilden vatandaşlarımız yurtlarda kalmakta. Mevcut durumda 122 vatandaşımız ve 22 tane öğrencimiz yurtlarımızda bulunmaktadır.
Depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve depremden etkilenen öğrencilerimiz için ne gibi faaliyetler yürütüldü?
AGÜ ailesi olarak yurtta bulunan kafeteryayı “sosyal market” haline dönüştürdük. Bu markette kıyafetten tutun da genel temizlik ürünleri, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri ve günlük gıda ihtiyaçları gibi ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bu market yaklaşık 3 saat gibi bir günlük açılış zamanı var. Bu süre içerisinde vatandaşlarımız gelip günlük ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Akademik kadrolarımız ve öğrencilerimizin iş birliği sayesinde depremzede vatandaşlarımız için okulumuzda etkinlikler düzenlenmekte. Gönüllü akademisyen ve öğrencilerimizin 18-19 Mart'ta “Depremzede Çocuklar Etkinliği” düzenlendi. Bu etkinlikte animasyon ekibi yer aldı ve mini club dansları, Hacivat Karagöz çocuk tiyatrosu, oyun ve yüz boyama etkinliği; pamuk şeker ve hediye dağıtımı, yiyecek içecek ikramı gerçekleştirildi. Yine depremzede ailelerimize verdiğimiz bu desteklerin yanında depremden etkilenen ve bölgede ailesi yaşayan öğrencilerimize de burs vermek için bir kampanya başlattık. Hedefimiz bu bölgede yaşayan öğrencilerimizin tamamına imkanlar doğrultusunda burs vermek. Şu an bu konuda çalışmalar devam ediyor ve hedeflediğimiz noktaya geldiğimizde bu öğrencilerimizin burs işlemleri başlamış olacaktır. Bizi her aşamada destekleyen tüm akademik ve idari birimlere, öğrencilerimize ve rektörümüze teşekkür ederiz.